Pere Losantos

Sóc a casa amb una ciàtica de cavall. Som vells amics, la ciàtica i jo, i amb els anys cada cop ens trobem més sovint. Aquest és el meu taló d’ Aquil·les, però al meu entorn laboral qui no té un all té una ceba. I és que ens estem fent grans. Som força menys persones per fer la mateixa feina, i si a sobre sumem les baixes laborals cada cop més freqüents, tenim un problema. I on hi ha un problema, hi ha un equip Nexus24 per treballar-hi.  

El dia 1 de juny obrirem la CRIDA pels projectes Nexus24 del 2018, en breu farem la publicitat oficial. Però ja que tenim aquest blog, anem escalfant motors. Us explico la meva proposta, SOM GRANS, a veure si aconsegueixo “m’implicar-vos”.

El que deia, SOM GRANS vol treballar des de diferents unitats i aproximacions el fet objectiu de que la plantilla PAS de la UPC (i el PDI) ens estem fent grans. Els joves són de 40 anys, i la major part estem més a prop dels 60 que dels 50. Se m’acudeixen unes quantes problemàtiques per treballar-hi:

  • La gestió i transmissió del coneixement i els mecanismes de relleu.
  • L’estudi de l’evolució de la incidència de l’edat en la freqüència de baixes laborals.
  • L’organització de programes de salut adients a la nostra edat.
  • Com treballar des de casa amb una cama trencada i que sigui legal?
  • Realment el teletreball ens permet fer reunions com si fóssim a la UPC?
  • Adaptació dels llocs de treball i mecanismes de permuta per edat.

Segur que hi ha altres aspectes que em deixo, però per començar aquests ja són interessants. Qui podria participar? Serveis d’Esports, Prevenció de Riscos, Servei de Personal, Biblioteques (gestió del coneixement), Desenvolupament Organitzatiu, Àrea TIC, Economia… De fet una mica tothom ja sigui com a receptor-usuari o com a responsable d’un àrea implicada.

Algú s’hi apunta? Podeu comentar aquest post, enviar-me un mail (pere.losantos@upc.edu) o esperar a que publiqui el projecte a la nova plataforma de CRIDA per fer M’agrada, M’hi implico.

Ah, i si teniu una idea de projecte i el voleu fer públic per avançar-vos un parell de setmanes, ja sabeu que aquest blog és obert a tota la comunitat UPC. Ens ho dieu i us donem accés o el publiquem nosaltres.

 

Advertisements